(recept
si oblíbilo 47 návštěvníků)
Rohlíky jak od pekaře
Potřebné ingredience
270 ml vody, 70 g rozpuštěného sádla, 470 g hladké mouky, 2 čajové lžičky soli, troška cukru, 1/2 kostky kvasnic
Postup přípravy
V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny na program Těsto.
Po vykynutí si nachystám bochánky, každý rozválím na ovál a ten smotám na rohlík. Při motání ještě od středu roztahuji, aby byly rohlíky dost dlouhé. Alternativní způsob je vyválet celé těsto na kolo, to rozkrájet na 8, příp. 12 výsečí a ty pak od delší strany smotat.
Po vytvarování ještě nechám chvíli kynout na topení nebo u krbu.
Dnes jsem z této dávky vytvořila 4 rohlíky plněné šunkou a sypané sýrem, 2 rohlíky "anglické" - pokladené anglickou a sýrem, 4 rohlíky klasické a jednu pletýnku (to jsem si zkoušela, jak plést:))
Pokud pečeme samotné rohlíky, tak pomašluji před vložením do trouby čistou vodou a sypu kmínem a hrubozrnnou solí.
Pečeme při ca 180 - 200 stupních zhruba 15-20 minut, podle toho, jak máme rádi křupavé a vypečené.
Po vykynutí si nachystám bochánky, každý rozválím na ovál a ten smotám na rohlík. Při motání ještě od středu roztahuji, aby byly rohlíky dost dlouhé. Alternativní způsob je vyválet celé těsto na kolo, to rozkrájet na 8, příp. 12 výsečí a ty pak od delší strany smotat.
Po vytvarování ještě nechám chvíli kynout na topení nebo u krbu.
Dnes jsem z této dávky vytvořila 4 rohlíky plněné šunkou a sypané sýrem, 2 rohlíky "anglické" - pokladené anglickou a sýrem, 4 rohlíky klasické a jednu pletýnku (to jsem si zkoušela, jak plést:))
Pokud pečeme samotné rohlíky, tak pomašluji před vložením do trouby čistou vodou a sypu kmínem a hrubozrnnou solí.
Pečeme při ca 180 - 200 stupních zhruba 15-20 minut, podle toho, jak máme rádi křupavé a vypečené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
balusa
(upraveno)
11. 2. 2012, 15:50
Ahojte děvčata, chtěla jsem se zeptat,taky jsem dělala rohlíky,ale nevím,co jsem udělala špatně,rohlíky mám krásné,ale jsou tvrdé,jak šutr nevím,jestli jsem je nechala dlouho péct.. Díky za rady!!! S pozdravem Jana
merlor
(upraveno)
22. 1. 2012, 18:29
Dnes jsem pekla prvně,jsou opravdu výborný,opravdu jako od pekaře
3J&K
(upraveno)
1. 7. 2011, 23:11
Dá se těsto umíchat i bez pekárny, jen v míse? Nebo to bez pekárny nejde? Já ji nemám, tak nevím
napka
(upraveno)
1. 7. 2011, 22:08
Péti,moc děkuji za receptík!Musela jsem upéct ještě jednu dávku,protože bylo máááálo
kevababy
(upraveno)
2. 2. 2011, 13:12
Peto porad mi prosim, jak se ti podari udelat tak krasny tvar rohliku. Me to vzdycky nabobtna a vubec to nedrzi tvar tak nevim kde delam chybu
iv@
(upraveno)
2. 2. 2011, 10:56
http://www.toprecepty.cz/recept/14662-sadlove-rohliky-se-skvarkovymi-knoflicky/
Rubiales
(upraveno)
8. 2. 2010, 13:53
Těsto je opravdu vynikající
Ilonáček
(upraveno)
30. 1. 2010, 19:02